BioFarma Františkov

Bez názvu
Léto herefordi
Med
Podzimní barvy dýně

Produkty naší Biofarmy Františkov

V současné době je naším produktem hlavně hovězí a telecí maso pocházející z našeho bio chovu plemene Hereford. Naše zvířata se volně pasou a pohybují celý rok na pastvině. Vodu pijí jen z přírodního zdroje. Také nenakupujeme žádné krmení, které nemá bio certifikace a veškerou píci na zimu si vyrábíme v bio režimu sami. Porážíme na bio jatkách. Maso necháváme poté vyzrát ve čtvrtích ve visu takzvaným suchým zráním a to minimálně tři týdny u hovězího a dva týdny u telecího. Pak jej zabalíme do vakua a prodáváme. Těsně po porážce máme k dispozici i droby. Vše můžete objednávat na našem e-mailu biofarmafrantiskov@gmail.com a rádi vám pošleme aktuální ceník hovězího, nebo telecího masa. Spolupracujeme i s vybranými restauracemi jako je například restaurace hotelu Větruše **** v Ústí nad Labem a dalšími. Pořádáme také kurzy vaření z našeho masa ve spolupráci s firmou GastroTechno Group.

Maso z našeho BIO chovu.

Maso z našeho BIO chovu.

Od roku 2018 máme v provozu vlastnil bouralrnu masa. Vše jsme vyladili s projektanty a technology z firmy MasoProfit Praha, ve které máme oporu nejen v technické stránce provozu, ale i podporu zkušených řezníků. Cítíme individuální přilstup ke každému zákazníkovi a snažíme se vyhovět jeho představám o kvalitním vyzrálém mase. Jelikož máme vlastní schválením dopravu, jsme schopni maso zavést kamkoliv a to i ve visu. 

Chováme se s úctou k našim zvířatům a ne jinak tomu je i k samotnému masu. Naše hovězí z našeho BIO chovu zraje v boxu při teplotě 0-1°C ve visu, takzvaně na sucho a to několik týdnů. U telecího minimálně dva týdny a u hovězího minimálně tři týdny. Poté čtvrtě jrozbouráme a maso vakuově zabalíme. Ve vakuu, třeba na cestě už k vám může zrát další cca 2-3 týdny. 
Všem děkujeme za zájem a budeme se snažit vždy uspokojit poptávku.  
Spolupracujeme s vybranými restauracemi, kam nárazově dodáváme vybrané maso. Jelikož jsme malá farma a porážíme jen vlastní kusy, nemůžeme pravidelně dodávat větší množství masa. Pořádáme například populární jednorázové farmářské víkendy v restauraci hotelu Větruše **** v Ústí nad Labem, kde pan šéfkuchař Zdeněk Kubíček připraví víkendové menu u o několika chovech. Se stejným šéfkuchařem pak pořádáme exkluzivní kurzy vaření z vybraných druhů našich mas tak, aby naši zákazníci uměli využít kvalitní surovinu při samotném vaření.  

Bio mátový čaj s bylinkami

Bio mátový čaj s bylinkami

Bio produkt naší farmy mátový čaj s bylinkami

Obsahuje mátu mírné chuti 80%, perklíč 10%, sedmikrásku 10% vše v bio kvalitě