BioFarma Františkov

Bourárna
Bio
Léto herefordi
Med
Podzimní barvy dýně

Produkty naší Biofarmy Františkov

V současné době je naším produktem hlavně hovězí a telecí maso pocházející z našeho bio chovu plemene Hereford. Naše zvířata se volně pasou a pohybují celý rok na pastvině. Vodu pijí jen z přírodního zdroje. Také nenakupujeme žádné krmení, které nemá bio certifikace a veškerou píci na zimu si vyrábíme v bio režimu sami. Porážíme na bio jatkách. Maso necháváme poté vyzrát ve čtvrtích ve visu takzvaným suchým zráním a to minimálně tři týdny u hovězího a dva týdny u telecího. Pak jej zabalíme do vakua a prodáváme. Těsně po porážce máme k dispozici i droby. Vše můžete objednávat na našem e-mailu biofarmafrantiskov@gmail.com a rádi vám pošleme aktuální ceník hovězího, nebo telecího masa. Spolupracujeme i s vybranými restauracemi jako je například restaurace hotelu Větruše **** v Ústí nad Labem a dalšími. Pořádáme také kurzy vaření z našeho masa ve spolupráci s firmou GastroTechno Group.

Maso z našeho BIO chovu.

Maso z našeho BIO chovu.

Rozšiřujeme okruh našich zákazníků a nabízíme k prodeji více jak 3 týdny suchou cestou vyzrálé hovězí z aktuální porážky. Klikněte na aktuality a zjistěte aktuální nabídku. 

Od roku 2018 máme v provozu vlastní bourárnu masa. Vše jsme vyladili s projektanty a technology z firmy MasoProfit Praha, ve které máme oporu nejen v technické stránce provozu, ale i podporu zkušených řezníků. Ctíme individuální přístup ke každému zákazníkovi a snažíme se vyhovět jeho představám o kvalitním vyzrálém hovězím a telecím mase. Jelikož máme vlastní schválenou dopravu, jsme schopni maso zavést kamkoliv nejenom naporcované a zavakuované, ale i ve visu. Jsme pod přísným dohledem veterinární správy a bourárna prochází i audity dle směrnic EU. Samozřejmostí je řízení provozu bourárny v rámci mezinárodního systému bezpečnosti potravin HACCAP.

Chováme se s úctou k našim zvířatům a ne jinak tomu je i k samotnému masu. Naše hovězí z našeho BIO chovu zraje v boxu při teplotě 0-1°C ve visu, takzvaně na sucho a to cca tři týdny. Poté čtvrtě rozbouráme a maso vakuově zabalíme do balíčků dle jednotlivého druhu masa po cca 1 - 1,5 kg. Ve vakuu, třeba na cestě už k vám může zrát další cca 2-3 týdny.   
Spolupracujeme s vybranými restauracemi, kam nárazově dodáváme vybrané maso. Jelikož jsme malá farma a porážíme jen vlastní kusy narozené na farmě, nemůžeme pravidelně dodávat větší množství masa. Pořádáme například populární jednorázové farmářské víkendy v restauraci hotelu Větruše **** v Ústí nad Labem, kde pan šéfkuchař Zdeněk Kubíček připraví víkendové menu o několika chodech. Se stejným šéfkuchařem pak pořádáme exkluzivní kurzy vaření z vybraných druhů našich mas tak, aby naši zákazníci uměli využít kvalitní surovinu při samotném vaření v domácím prostředí. 

Na e- mailu biofarmafrantiskov@gmail.com, nebo na tel 724301020 jsme vám k dispozici pro případné objednání masa. Rádi vám namícháme třeba balíček z více druhů, pokud to necháte na nás. Můžete si objednat i konkrétní maso z ceníku, který vám rádi zašleme. Nemůžeme ale garantovat na 100% že určitý druh masa bude volný, to pak řešíme individuálně. 5 kg je minimální odběr, 30 kg pak maximální. Při větším odběru dohadujeme cenu individuálně.

Při chovu zvířat, ani při zpracování masa epoužíváme žádnou chemii, konzervanty apod. Zvířata se celý rok volně pasou a v zimě mají velký výběh na zimovišti, kde je krmíme jen vlastním bio senem a vlastní bio travní senáží. Vodu pijí chemicky neupravenou z přírodního zdrojů. Můžeme tak vedle bio kvality označit naše maso jako "Grass feed" - maso pochází z volného chovu skotu krmeného jen trávou.