BioFarma Františkov

Mapa stránek

  • Úvod - Vítejte na stránkách Biofarmy Františkov nacházející se na pomezí Českého Švýcarska a Českého středohoří. Jsme malá rodinná farma navazující na práci našich předků. Zabýváme se bio chovem skotu plemene Hereford a jsme lokálním producentem vyzrálého hovězího masa, které zpracováváme ve vlastní bourárně v areálu farmy.
  • O biofarmě - Farma podnikající v ekologickém zemědělství. Zabýváme se chovem masného skotu plemene Hereford. Naše farma se nachází na pomezí Českého středohoří a Českého Švýcarska v údolí řeky Ploučnice a v současné době obhospodařuje cca 60 ha. Na farmě provozujeme vlastní bourárnu masa, kdy jsme držiteli nejvyšší certifikace Státní veterinární správy pro potravinářský provoz s možností obchodovat v rámci celé EU. Maso dodáváme především individuálním zákazníkům, ale spolupracujeme i s vybranými restauracemi, které oceňují vysokou kvalitu vyzrálého hovězího masa. V roce 2018 jsme pak začali provozovat Centrum služeb pro turisty Ploučnice, jelikož se nacházíme v blízkosti cyklostezky a dalších turistických cílů Jsme ryze rodinou farmou. Snažíme se aby náš skot měl co nejpřirozenější podmínky pro život. Jsme v režimu přirozené plemenitby, kdy býci jsou se stádem cca od května až do konce pastevní sezóny. První telata se pak rodí ještě na zimovišti, kde jim jako přístřešek slouží stáj s hlubokou podestýlkou. Více jak polovinu telat však rodí krávy na pastvinách kam za nimi i několikrát za den vyrazíme. Věříme, že to všechno se odráží v kvalitě masa. Jsme držiteli certifikátu č. 022311 ekologického zemědělce kdy naše seno, senáž a skot můžeme označovat jako BIO.
  • Naše produkty - V současné době je naším produktem hlavně hovězí a telecí maso pocházející z našeho bio chovu plemene Hereford. Naše zvířata se volně pasou a pohybují celý rok na pastvině. Vodu pijí jen z přírodního zdroje. Také nenakupujeme žádné krmení, které nemá bio certifikace a veškerou píci na zimu si vyrábíme v bio režimu sami. Porážíme na bio jatkách. Maso necháváme poté vyzrát ve čtvrtích ve visu takzvaným suchým zráním a to minimálně dva až tři týdny u hovězího i telecího masa. Maso pak zabalíme do vakua a prodáváme po jednotlivých balíčcích. Těsně po porážce máme k dispozici i droby. Vše můžete objednávat na našem e-mailu biofarmafrantiskov@gmail.com a rádi vám pošleme aktuální ceník hovězího, nebo telecího masa. Spolupracujeme i s vybranými restauracemi jako je například restaurace hotelu Větruše **** v Ústí nad Labem a dalšími. Pořádáme také kurzy vaření z našeho masa ve spolupráci s firmou GastroTechno Group.
  • Aktuality - V této sekci si vás dovolujeme informovat o aktualitách na naší farmě, především o aktuálním prodeji masa, ale i o našich plánech do budoucnosti. V letech 2016 a 2017 jsme zrealizovali tři investiční projekty. Zimoviště pro skot, včetně vyhřívaného napájení, úpravy povrchů okolo farmy a v neposlední řadě projekt na nákup strojů mj. tažené baličky senáže, která přinesla zkvalitnění píce na zimní období. Na podzim 2017 jsme začali realizovat projekt s názvem Centrum služeb pro turisty Ploučnice navazující na cykloturistiku na ploučnické cyklostezce. Provoz informačního centra jsme zahájili na jaře 2018. V témže roce jsme kromě vybudování nového pastevního areálu za hřbitovem, zrealizovali větší projekt “Bourárna masa BioFarma Františkov”, který jsme zrealizovali v rámci výzev MAS Labské skály z.s. V současné době již prodáváme vlastní vyzrálé hovězí a telecí maso a to pouze z vlastního bio chovu jak můžete číst níže. Ve spolupráci s místní akční skupinou jsme realizovali projekty v rámci Programu rozvoje venkova a to především nákup nových strojů v letech 2021 a 2022.
  • Foto/Video
  • Ceník
  • Kontakty