BioFarma Františkov

Centrum oprava
Bez názvu
Ohrada
Zima

Aktuality

V této sekci si vás dovolujeme informovat o aktualitách na naší farmě a o našich plánech do budoucnosti. V letech 2016 a 2017 jsme zrealizovali tři investiční projekty. Zimoviště pro skot, včetně vyhřívaného napájení, úpravy povrchů okolo farmy a v neposlední řadě projekt na nákup strojů mj. tažené baličky senáže, která přinese zkvalitnění píce na zimní období. Na podzim 2017 jsme začali realizovat projekt s názvem Centrum služeb pro turisty Ploučnice navazující na cykloturistiku na ploučnické cyklostezce. Provoz jsme začali na jaře 2018. V témže roce jsme kromě vybudovalní nového pastevního areálu za hřbitovem, zrealizovali větší projekt “Bourárna masa BioFarma Františkov”, který jsme udělali v rámci výzev MAS Labské skály z.s. V současné době již prodáváme vlastní vyzrálé hovězí a telecí maso a to pouze z vlastního bio chovu.

Herefordská dvojčata

Herefordská dvojčata

Letos se nám narodila už dvoje dvojčata

První tele v roce 2017

První tele v roce 2017

Dnes 10.2. se narodilo naše letošním první tele. Je to býček. Máme z toho na farmě velikou radost, jelikož v loňském roce matka nerodila i když byla celou sezónu 2015 společně s ostatními s plemeným býkem na pastvě. Tak to letos napravila prvním porodem. Jako prvotelka si to užívá :-)

Zima

Zima

Město Benešov nad Ploučnicí .....

Naše nová bourárna masa

Naše nová bourárna masa

V roce 2018 jsme otevřeli nejenom Centrum služeb pro turisty Ploučnice, ale vybudovali jsme na farmě bourárnu masa. Máme zkolaudované prostory a pod přísným dohledem Státní veterinární správy pracujeme na dokumentaci k otevření provozu. Dnešního dne, 12.10., máme zahájené správní řízení tak abychom mohli v našem provozu zpracovávat maso a dále s ním obchodovat jak ve směru ke konečnému zákazníkovi, tak se nám začínají ozývat restaurace. Máme nejvyšší možné povolení, kdy můžeme obchodovat ve všech státech EU. Maso budeme produkovat jen v BIO kvalitě z vlastního chovu Hereford, popřípadě na základě poptávky od zákazníků, i maso z vedlejších BIO farem. Jsme připraveni v druhé polovině listopadu zahájit prodej. Maso bude vyzrálé a zrání bude probíhat buď tzv. na sucho, nebo ve vakuu. V grilovací sezóně se pak chceme zaměřit na zpracování steaků a masného polotovaru na hamburgery. Věříme, že budou naši zákazníci spokojeni a vždy jim budeme v jejich představách o kvalitním vyzrálém mase vycházet vstříc. Vaše BioFarma Františkov. 

Projekt byl realizován za podpory EU - Program rozvoje venkova za administrace programu Leader resp. Místní akční skupiny Labské skály. 

|