Rozšiřujeme okruh našich zákazníků a nabízíme k prodeji cca 3 týdny suchou cestou vyzrálé hovězí a telecí maso z aktuální porážky. Naše maso je v kategorii GRASS FED což znamená, že zvířata jsou krmena výhradně trávou a to ať už v rámci vlastní pastvy, nebo v zimním obdobím vlastním BIO senem, nebo vlastní BIO travní senáží. Nejsou tedy dokrmována ničím jiným. Klikněte na aktuality a zjistěte aktuální nabídku. Ceník je uveden na liště.
Od roku 2018 máme v provozu vlastní bourárnu masa. Vše jsme vyladili s projektanty a technology z firmy MasoProfit Praha, ve které máme oporu nejen v technické stránce provozu, ale i podporu zkušených řezníků. Ctíme individuální přístup ke každému zákazníkovi a snažíme se vyhovět jeho představám o kvalitním vyzrálém hovězím a telecím mase. Jelikož máme vlastní schválenou dopravu, jsme schopni maso zavést po domluvě nejenom naporcované a zavakuované, ale i ve visu. Jsme pod přísným dohledem veterinární správy a bourárna prochází i audity dle směrnic EU. Samozřejmostí je řízení provozu bourárny v rámci mezinárodního systému bezpečnosti potravin HACCAP.
Chováme se s úctou k našim zvířatům a ne jinak tomu je i k samotnému masu. Naše hovězí z našeho BIO chovu zraje v boxu při teplotě 0-1°C ve visu, takzvaně na sucho a to cca tři týdny. Poté čtvrtě rozbouráme a maso vakuově zabalíme do balíčků dle jednotlivého druhu masa po cca 1 - 1,5 kg. Ve vakuu, třeba na cestě už k vám může zrát další cca 2-3 týdny.
Spolupracujeme s vybranými restauracemi, kam nárazově dodáváme vybrané maso. Jelikož jsme malá farma a porážíme jen vlastní kusy narozené na farmě, nemůžeme pravidelně dodávat větší množství masa. Pořádáme například populární jednorázové farmářské víkendy v restauraci hotelu Větruše **** v Ústí nad Labem, kde pan šéfkuchař Zdeněk Kubíček připraví víkendové menu o několika chodech. Se stejným šéfkuchařem pak pořádáme exkluzivní kurzy vaření z vybraných druhů našich mas tak, aby naši zákazníci uměli využít kvalitní surovinu při samotném vaření v domácím prostředí. Musíme také zmínit úzkou spolupráci s restaurací Chaloupka v Ústí nad Labem, kde se můžete setkat s pravidelnějšip nabídkou
Na e- mailu biofarmafrantiskov@gmail.com, nebo na tel 724301020 jsme vám k dispozici pro případné objednání masa. Rádi vám namícháme třeba balíček z více druhů, pokud to necháte na nás. Můžete si objednat i konkrétní maso z ceníku, který vám rádi zašleme. Nemůžeme ale garantovat na 100% že určitý druh masa bude volný, to pak řešíme individuálně. 5 kg je minimální odběr, 30 kg pak maximální. Při větším odběru dohadujeme cenu individuálně.
Při chovu zvířat, ani při zpracování masa nepoužíváme žádnou chemii, konzervanty apod. Zvířata se celý rok volně pasou a v zimě mají velký výběh na zimovišti, kde je krmíme jen vlastním bio senem a vlastní bio travní senáží. Vodu pijí chemicky neupravenou z přírodního zdrojů. Můžeme tak vedle bio kvality označit naše maso jako "Grass feed" - maso pochází z volného chovu skotu krmeného jen trávou.